Ιστορία του Συνδέσμου

     Ένα φθινοπωρινό απόγευμα στις 24 του Οκτώβρη του 2005, μια ομάδα προπονητών από τον Πειραιά πήρε την πρωτοβουλία να ιδρύσει έναν Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου με έδρα φυσικά το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Το μεγάλο όραμα και ο στόχος του Τάκη Φωστηρόπουλου, ο οποίος γύρναγε τα γήπεδα για ένα περίπου χρόνο μαζεύοντας υπογραφές, έπαιρνε σάρκα και οστά. Η πρώτη συγκέντρωση ορίστηκε στα τότε γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 109. Η ομάδα πρωτοβουλίας απαρτίζονταν εκτός από τον Τάκη Φωστηρόπουλο, τον Μπάμπη Ιντζόγλου, τον Γιάννη Μανδρέκα, τον Αντώνη Ερρίκο, τον Νίκο Κόχειλα, τον Γιάννη Ξανθόπουλο και τον Γιώργο Σκριβάνο. Ταυτόχρονα έγινε και μέλος της Ο.Π.Π.Ε.

 

     Περίπου ένα μήνα αργότερα στις 14/11/2005 έγινε το πρώτο Δ.Σ. και οι πρώτες εκλογές του Συνδέσμου. Πρώτος Πρόεδρος εκλέχτηκε ο Τάκης Φωστηρόπουλος. Το υπόλοιπο Δ.Σ. αποτελούνταν από τον Σκριβάνο Γιώργο (Α΄Αντιπρόεδρος), τον Μανδρέκα Γιάννη (Β΄Αντιπρόεδρο), τον Κριμιτζά  Νίκο (Γεν .Γραμματέας), τον Κόχειλα Νίκο (Ταμίας),  μέλη τον Σπυρόπουλο Τάκη και τον Ερρίκο Αντώνη.

 

     Το φθινόπωρο του 2007 ο Δήμος  Πειραιά, επί δημαρχίας Παναγιώτη Φασούλα και αντιδημαρχίας Στέλιο Μπρατσόλη, παραχώρησε στον Σύνδεσμο  γραφεία στον Πύργο του Πειραιά, Ακτή Δημοσθένους 2 και Ποσειδώνος, όπου και εγκαταστάθηκε.

 

     Στις 26-1-2010 διεξήχθησαν οι 2ες εκλογές του Συνδέσμου όπου πρόεδρος εκλέχτηκε και πάλι ο Τάκης Φωστηρόπουλος. Το υπόλοιπο Δ.Σ. αποτελούνταν από τους Ερρίκος Αντώνης ( Α΄ Αντιπρόεδρος) ,  Ρεμπούσκος Γιώργος ( Β΄ Αντιπρόεδρος), Κριμιτζάς  Νίκος (Γεν. Γραμματέας), Κόχειλας Νίκος (Ταμίας), Δαμίγος Γιώργος (Ειδ. Γραμματέας) και Ιωαννίδης Βασίλειος (Δημ. Σχέσεις). Η εκκένωση του Πύργου του Πειραιά είχε σαν αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο Σύνδεσμος από τα γραφεία του και να αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα στέγασης. Κάποιες προσπάθειες της τότε διοίκησης, όπως η αναδιάρθρωση του Δ.Σ στις 21-5-2011 με νέα μέλη και η έκτακτη Γ.Σ. στις 26-11-2012 ώστε να κρατήσουν ζωντανό τον Σύνδεσμο δεν καρποφόρησαν. Αποτέλεσμα ήταν να περιέλθει σε αδράνεια και να αποβληθεί από την Ο.Π.Π.Ε. λόγω μη εναρμόνισης του καταστατικού του.

 

     Την  Άνοιξη του 2015 και μετά από ένα χρονικό διάστημα ανενεργούς δράσης , με πρωτοβουλία του προέδρου Τάκη Φωστηρόπουλου και του Δημήτρη Καλύκα, ο οποίος εκπροσωπούσε το νέο αίμα τον προπονητών Πειραιά, πάρθηκε η απόφαση για την επαναλειτουργία του Συνδέσμου. Μαζί τους στην ιστορική συνάντηση στο ξενοδοχείο  «HELLINIS HOTEL», στην Λεωφ. Συγγρού βρέθηκαν ακόμα οι Ιωαννίδης Βασίλειος, Τρίχος Βασίλειος , Γκοβερίνος Γεώργιος και  Πετρίτσης Κωνσταντίνος. Ομόφωνα συμφώνησαν για την επιτακτική ανάγκη λειτουργίας του Συνδέσμου, ώστε να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε στο χώρο των προπονητών του Πειραϊκού ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

 

     Στις 19-5-2015 η αναγέννηση του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά ήταν γεγονός. Στην αυτόκλητη Γενική συνέλευση που συνήλθε στο κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, μετά από αρχαιρεσίες εκλέχτηκαν στην Ε.Ε. οι Φωστηρόπουλος Τάκης (Πρόεδρος), Ιωαννίδης Βασίλης (Α΄ Αντιπρόεδρος), Καλύβας Θεόφιλος (Β΄ Αντιπρόεδρος), Τρίχος Βασίλης (Γεν. Γραμματέας), Καλύκας Δημήτρης (Ταμίας), Τσίρμπας Νεκτάριος και  Γκοβερίνος Γιώργος ως μέλη. Παράλληλα εγκρίθηκε η  τροποποίηση του καταστατικού, ώστε να εναρμονιστεί με αυτό της Ε.Π.Ο. και της Ο.Π.Π.Ε.  Στις 20-7-2015 ο Σύνδεσμος γίνεται δεκτός από την Ο.Π.Π.Ε. ως ισότιμο μέλος.

     Στις αρχαιρεσίες στην 23-4-2016 ο αριθμός των μελών της Ε.Ε. του Συνδέσμου αυξήθηκε από 7 σε 9, ως αποτέλεσμα της ραγδαίας συμμέτοχης και αύξησης των μελών του. Τα νέα μέλη ήταν οι Λαζάρου Κωνσταντίνος, Θωμάκος Πιέρρος, Αγγελάκης Παναγιώτης και  Μπιζάς Γρηγόριος.

 

     Τον επόμενο χρόνο, στις 11-4-2017, ο Σύνδεσμος αποκτά δικά του γραφεία στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» επί των οδών 28ης Οκτωβρίου και Μακρυγιάννη στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Η παραχώρηση έγινε από τον Δήμο Νίκαιας – Άγιος Ιωάννης Ρέντη επί δημαρχίας Ιωακειμίδη Γεώργιου και αντιδημαρχίας Μπακατσέλου Ιωάννη.

 

     Το πρώτο σήμα του Συνδέσμου, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με μια μπάλα στην σέντρα, άλλαξε στις 11-6-2017. Στο 2ο επιμορφωτικό σεμινάριο του Συνδέσμου παρουσιάστηκε από τον Καλύκα Δημήτρη το νέο σήμα. Ο χάρτης της Αττικής με τονισμένο τον Πειραιά και τα νησιά του  Αργοσαρωνικού , καθώς και την περιοχή της Δυτ. Αττικής, με τον Προπονητή και το Λιοντάρι του Πειραιά, θα ακολουθεί από τότε τις δραστηριότητες του Συνδέσμου.

 

     Στις τελευταίες εκλογές, στις 16-6-2020, ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά αλλάζει σελίδα. Ο επί μια δεκαπενταετία πρόεδρος του Συνδέσμου Φωστηρόπουλος Τάκης αφήνει την θέση του στον νέο Πρόεδρο Παχατουρίδη Θεόδωρο. Το νέο 11μελές Δ.Σ. που εκλέχτηκε αποτελείται από τους Καλύβας Θεόφιλος (Α΄ Αντιπρόεδρος), Μπιζάς Γρηγόριος (Β΄ Αντιπρόεδρος), Λαζάρου Κων/νος (Γεν. Γραμματέας), Καλύκας Δημήτριος (Ταμίας),  Νεκτάριος Τσίρμπας (Ειδ. Γραμματέας) και τους  Θωμάκος Πιέρρος, Αγγελάκης Παναγιώτης, Προβατάς Γεώργιος, Κοζακόπουλος Παναγιώτης και Τσιμπάκης Αντώνιος ως μέλη.

 

     Σήμερα ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά είναι από τους μεγαλύτερους συνδέσμους προπονητών στην Ελλάδα και αριθμεί πάνω από 400 ενεργά μέλη.

Χορηγοί